Kur atstiept kājas un nolikt galvu? Mans 3. ceļojums uz Izraēlu (2.daļa)

Aiziet! 2. daļa.
Kad esat laimīgi nokļuvuši Sarkanās jūras piekrastē, būtu baigi forši, ja ir kur atstiept kājas. Varētu, protams, dzīvot teltī, klimats to atļauj, bet lai nerastos problēmas ar bruņotiem varas pārstāvjiem, es silti iesaku atrast kādu viesnīcu, moteli, hosteli vai kaut ko tādā garā. Populārākā platforma meklēšanai noteikti ir Booking.com.
Sezona, kā uzskata paši vietējie iedzīvotāji, Eilatā ir no septembra līdz novembrim un no marta līdz maijam. Septembris vispār ir izpārdots jau gadu uz priekšu (labākajām vietām). Jūnijs -augusts  nav ziemeļniekiem piemērots, jo gaiss iesilst 40-55*C. Manuprāt, visoptimālākais laiks ir novembris un decembris. Janvārī un februārī ir liela iespēja uzrauties uz lietainu nedēļu, bet martā mums pašiem jau sākas pavasaris.
Tā kā novembrī un decembrī dažiem mūsu grupas dalībniekiem nebija iespējas izbraukt no valsts darba dēļ, tad tika nolemts atlikt uz "riskanto" gada sākumu. Ir iespēja, ka gaiss dienā iesilst tikai līdz +20 grādiem un tas stipri samazina saņemto prieka daudzumu. Vienīgās lietainās dienas gadā arī parasti janvārī un februārī. Un kad līst, tad pilsētā ir plūdi, jo akmeņos nekas neiesūcas un no kalniem savācās lielas ūdens masas, kas skrien uz jūru.
Grupa mums bija 10 cilvēku sastāvā, kas sadalījās 2 daļās (6+4). Katrai grupai bija nedaudz atšķirīga pieeja dzīvesvietas meklēšanā, bet mūsējā atrada nelielu 3-istabu apartamentu netālu no centra ar terasi un "džakuzi"vannu. Par vannu būs atsevišķs stāsts. Dzīvoklis protams aprīkots ar virtuvi, TV, internetu un bezmaksas autostāvvietu, divām (!) tualetēm un dušām, grillu utt. Un viss šis prieks ar 10 % atlaidi izmaksā 750 Eur uz nedēļu. Izdalam uz 6 un sanāk 125 EUR katram. Te būs dažas bildes:











Tātad mums ir 2 guļamistabas (divvietīgas) un viena liela viesistaba-virtuve ar normālu divvietīgu dīvānu.
Ko vēl vajag latviešu ceļotājam, kurš sauli un siltumu pēdējo reizi ārpus telpām ir sajutis pirms 5 mēnešiem (un tad arī tā)?
Protams, ka paēst. Pēc iepriekšējiem braucieniem zinām, ka vislabāk ir iepirkties tajos veikalos, kas domāti vietējiem nevis tūristu rajonā. Viens tāds mums ir tieši blakus (150m). Tur arī ,vairumā gadījumu, iepērkamies. Lai arī Izraēla skaitās viena no dārgākajām zemēm- cenas visai līdzīgas Latvijas cenām. Cipari mazliet šokē, bet kad ir izdalīti ar 4, šoks lēnām atkāpjās. Daudzi produkti nav "aprīkoti"ar tulkojumiem angļu valodā, tāpēc neiesaku iepirkt JUMBO iepakojumus visai nedēļai. Varbūt nebūs garšai saprotami un nāksies izmest...
Faktiski pārtikai vajadzētu rēķināt kādus(+-) 10 Eur dienā. Lielākiem vēderiem vairāk, mazākiem -attiecīgi mazāk. Vienīgi ūdeni gan varat iepirkt lielajos iepakojumos,- pāri nepaliks. Paka 6 X 2L maksāja 7-8 NIS (šekeļus). Ap 2 Eur. Pudele alus(0,5L) – tikpat.


Par apartamentiem.
 Saimnieci mēs tā arī nesatikām. Visas sarunas notika pa telefonu. Atslēgu paņēmām no drošas kastītes tieši pie ieejas, tur pat arī prom braucot atstājām.  
Dzīvoklis tīrs, katram nolikti 2 dvieļi, dušā šampūniņi, dušas želejiņas, ziepītes, visas grīdas un terase flīzēta, patīkami vēss. Pēc vienas dienas , kad saulē ir +30 un varbūt arī vairāk , sāc meklēt kādu paēnu un vēsumu.
Par "džakuzo" vannu. 
Pirmajā dienā  izdomājām. ka nebūtu slikti vakarā ieiet parelaksēties, pavērot zvaigžņotās debesis. Burbuļvannā! Vanna tika uzpildīta. Uzpildījām no dārza krāna, jo cita varianta nebija. Diemžēl ūdens bija par aukstu. Pēc ilgām mokām to uzsildīt (no kā nekas nesanāca) nākamajā vakarā atbrīvojāmies no ūdens. Kurš varēja iedomāties, ka tas notiek tik primitīvi!!!

Jau mājās braucot beidzot sapratām, ka tas trauks domāts lai atdzesētos, bet trakie latvieši grib sildīt ūdeni. Ne velti tā nolikta tā, ka saule visu dienu to neapspīd.
O! Vēl  viena lieta par ko neuzrakstīju. Mums bija arī veļasmašīna. Peldamās drēbes tā piesūcās ar sāli, ka tad kad izžūst ,- var atstutēt pret sienu. Ļoti noderīgs aparāts.



Tas par dzīvošanu budžeta ceļotājiem. 

Nākamajā reizē - par auto nomu, benzīnu un maksas stāvvietām .
Turpinājums sekos...

Neaizmirsti pieteikties jaunumiem, ja raksts likās noderīgs!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Mans 3. ceļojums uz Izraēlu (1.daļa)